Taxi autó

Taxizz, taxizz, taxizz… most ez a menő!

A taxizás az egyik legmenőbb városi tevékenység, amit csak el lehet képzelni. Elmenni a haverokkal valahová… már nem is feltétlenül akkor buli, mint mondjuk egy jó taxizáson részt venni. A taxizás felemel, és amikor valaki kiszáll a haverok előtt egy jó taxi autóból… annál nincs is jobb érzék a világon!

Miért nem volt annyira menő régen a taxizás?

Azért, mert a sofőrök sem voltak annyira felkészültek, mint manapság. Ők sem tudták pontosan, hogy mi kell egy jó vendégnek: nagyon kevesek voltak például, akik meglepték volna az utasaikat valami apró ajándékkal. Régebben még légkondicionálás sem volt az autók nagy részében. Vagy állatbarát ülés.

Ma ezekre egy-egy jó fuvarozó mindenképp odafigyel. Kétségünk se lehet affelől, hogy nagyon menő lesz egy ilyen kocsiban utazni, és minden szempontból felemelő érzés is.

Az árak is emelkedtek?

Nem emelkedtek az árak az évek alatt jelentősen. Persze, a taxisoknak is meg kell élniük valamiből, viszont annyira nem drágult meg ennek a szolgáltatásnak az ára. Gondoljunk csak arra, hogy a legtöbb taxis ugyanúgy rendkívül szívélyes és jófej a vásárláóival szemben, annak ellenére, hogy nem kér sokkal többet a munkájáért, vagy egy jó fuvarért.

Milyen taxi autók léteznek?

Van a sárga színű kocsi – ez az elavult, régimódi és ósdi megoldás. És persze van a legújabb, fekete színű taxiautó, ami felülmúl minden lehetséges képzeletet és elképzelést. Az a színkavalkád… az ember elősre talán nem is hinné, hogy a taxink érkezett meg…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.