A garázskapu az egyik legmeghatározóbb része minden építménynek

Nagyon sokan tisztában vannak azzal, hogy a kapuszerkezetek nem mind egyformák. Vannak köztük különbségek azok technikai kialakítását, kinézetét, anyagát tekintve – mi lehet a legjobb döntés, melyet meghozhatunk? Mit tehetünk annak érdekében, hogy igazán jól válasszunk kapu szerkezetet?

Érdemes ismerni a házunk pontos kialakítását

Tisztában kell lenni azzal, hogy pontosan milyen építményben lakunk. Milyen annak a megközelíthetősége, egyáltalán – lehet rá garázskaput szerelni? Pontosan milyen csatlakozók állnak a rendelkezésre, a falazat vélhetően elbírna egy nagyobb terhelést?

Mi az ideális színválasztás?

Attól függ – a legtöbben a fehér, fekete, valamint türkiz színeket preferálják a legjobban. Nagyon sok minden függ attól is, hogy milyen a környezet, környék, mennyire jellemző az exkluzivitás, valamint, hogy milyen a fal alapszíne.

Miből készítenek manapság kapukat?

Többféle anyagból – a vas és alumínium a legjellemzőbb színek. Minden attól függ, hogy pontosan mi a konstrukcióval szemben támasztott követelmény és igény, vannak drágábban és olcsóbban vásárolható termékek is.

Mennyibe kerül egy garázskapu?

Ez a kérdés több mindentől is függ. Vannak olyan garázskapuk, melyek ára akár több millió forintba is kerül – ez azonban tényleg egyedi és extrém megrendelések esetén merülhet fel, ezen felül vannak olyan garázskapuk, melyek ára mindössze 300.000 Ft, hiszen használtan is lehet vásárolni. A használt termékek sem feltétlenül rosszabbak mint az újak – minden attól függ, hogy pontosan milyen technikai paraméterekkel és kialakításokkal dolgozunk.